IJP PRAHOVA.”În perioada 29 aprilie-1 mai a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite”
 
În perioada 29 aprilie-1 mai a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cei peste 900 de poliţişti prahoveni fiind prezenţi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
 
Pe parcursul celor 3 zile, poliţiştii au aplicat peste 850 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 320.000 de lei.
 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au acţionat pe principalele drumuri din judeţ, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea la timp a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie, conduc autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
 
Din totalul de sancţiuni aplicate, aproximtiv 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conform prevederilor O.U.G. 195/2022, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Totodată, pentru abaterile constatate au fost reţinute peste 45 de permise de conducere şi retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
De asemenea, au fost înregistrate 10 infracţiuni la regimul rutier, 6 dintre acestea pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi  pentru alte fapte penale constatate. 
 
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au depistat în flagrant delict mai multe persoane care au pus în pericol siguranţa traficului rutier.
 
Exemple semnificative:
 
La data de 30 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni au depistat, pe strada Telecabinei, un tânăr în vârstă de 44 de ani care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au depistat, în trafic, pe Drumul Naţional 1, un bărbat în vârstă de 38 de ani care avea permisul de conducere reţinut. 
 
În aceeaşi zi, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au depistat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu, un bărbat care conducea cu o viteză de 86 km/h (+36 km/h peste limita legală).
 
La data de 1 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia au depistat în trafic, pe DN1- Calea Bucureşti, un bărbat în vârstă de 33 de ani, care se afla la volan deşi avea permisul de conducere suspendat. 
 
Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 250 de poliţişti prahoveni au acţionat pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în contextul desfăşurării a două evenimente sportive ce au avut loc în zilele de 29 aprilie a.c., respectiv 1 mai a.c., pe Stadionul Ilie Oană, din municipiul Ploieşti.
 
Activităţile s-au desfăşurat în colaborare cu efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti, nefiind înregistrate incidente.
 
Totodată,au fost organizate 10 acţiuni cu caracter preventiv,dar şi pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ, în contextul manifestărilor ocazionate de sărbătorirea zilei de 1 Mai.
 
Foto ilustrativ