IJP PRAHOVA.Acţiuni ale poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova
 
La data de 29 aprilie a.c., în baza planului de acţiune pentru respectarea legislaţiei privind regimul deşeurilor, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au efectuat controale la 2 societăţi comerciale din municipiul Ploieşti şi comuna Bucov, pe linia respectării legislaţiei regimului deşeurilor. 
 
În cazul societăţii comerciale din municipiul Ploieşti, având ca obiect de activitate întreţinere şi reparaţii autovehicule, poliţiştii au constatat faptul că reprezentanţii acesteia au săpat o groapă, direct în sol, în spatele spaţiului de lucru, unde deversau uleiul uzat, provenit de la autovehicule. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri sau substanţe periculoase, faptă prevăzută de art.98 alin.2 lit.a conform OUG 195/2005, privind protecţia mediului. 
 
La faţa locului s-au prezentat şi reprezentanţi din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova care au preluat probe din sol, în vederea efectuării analizelor pentru stabilirea cu exactitate a substanţelor.
 
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu- Comisariatul Judeţean Prahova.
 
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru luarea măsurilor legale care se impun.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/Politia Romana