Dan Nicodim, viceprimarul municipiului Ploieşti, a participat  la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI
Daniel Nicodim, viceprimarul municipiului Ploieşti, a participat vineri, 29 aprilie 2022, la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI.
La ceremonia desfăşurată la Monumentul Eroilor, de la Cimitirul Bolovani, din Ploieşti, au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne, reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Prahova, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Garnizoanei Ploieşti.
 Cu acest prilej, au fost rostite alocuţiuni, au fost înmânate Diplome de Onoare şi au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor. Reprezentanţii Protoieriei Prahova au oficiat, în deschidere, un scurt ceremonial religios.
Reamintim că, anul acesta, se împlinesc 120 de ani de la instituirea, de către Regele Carol I, prin Decretul Regal, a calităţii de „veteran de război” pentru foştii luptători participanţi la Războiul de Independenţă din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).
ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, pe care o cinstim, în fiecare an, pe 29 aprilie,  reprezintă o zi de o importanţă deosebită pentru români fiind, totodată, o ocazie cu care se cuvine să ne manifestăm preţuirea, admiraţia şi recunoştinţa faţă de eroii care au luptat şi s-au jertfit pentru acest popor. 
Devotamentul, curajul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă şi pe care le-au pus în slujba României reprezintă o veritabilă lecţie de patriotism transmisă generaţiilor viitoare.
Recunoştinţă eternă celor care şi-au dedicat viaţa şi care s-au jertfit pentru libertatea şi independenţa acestui popor!
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti