Fapte de braconaj piscicol depistate de jandarmi şi lucrătorii A.J.V.P.S. Prahova, în perioada de prohibiţie
Marti, în jurul orei 05.00, în urma unor informaţii cu privire la faptul ca mai multe persoane au procedat la întinderea unor plase de pescuit în barajul Măneciu, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova împreună cu lucrători ai A.J.V.P.S. Prahova au efectuat o activitate de patrulare în zona respectivă.
În jurul orei 11.00, în zona ,,Telejenel" au fost surprinşi 4 bărbaţi în timp ce scoteau din apă două plase de pescuit în care erau prinse mai multe exemplare de peşti de diferite specii.
În continuare au fost întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârşirii a două fapte prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Bunurile au fost ridicate şi predate organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor iar exemplarele de peşte au fost eliberate în mediul lor natural. 
În perioada 9 aprilie - 7 iunie, se află în vigoare prohibiţia pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial, ocazie cu care vor fi intensificate acţiunile punctuale care au drept scop protejarea fondului piscicol. 
Recomandăm cetăţenilor să înţeleagă necesitatea respectării legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi să protejeze fauna acvatică.
 
Sursa:IJJ Prahova