Poliţiştii rutieri prahoveni, la datorie pentru sărbători în siguranţă (video)
 
Pe parcursul zilei de ieri, 24 aprilie a.c., cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii prahoveni au constatat două infracţiuni la regimul rutier, una pe raza municipiului Ploieşti şi una pe raza staţiunii Azuga. 
 
În fapt, în jurul orei 17:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Sorica din staţiune, poliţiştii din cadrul Staţiunii Azuga au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din judeţul Ilfov. 
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.  
 
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 19:45, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Vasile Milea din municipiul Ploieşti, poliţiştii Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Albeşti-Paleologu. 
 
Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
Din fericire, aceştia au fost depistaţi la timp, înainte de a produce evenimente rutiere nedorite.
 
In video: Inspector de poliţie Laura Antimiu din cadrul Serviciului Rutier Prahova
 
Foto ilustrativ
 
Sursa:IJP Prahova