Bărbaţi depistaţi la volan de poliţiştii prahoveni sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere
La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 18:45, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza comunei Filipeştii de Târg, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au oprit, pentru control, pe DC 112B, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comună. 
 
În urma verificarilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, între două autoturisme care a avut loc în comuna Dumbrava. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, acesta a indicat valoarea de 0,85  mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului în vârstă de 51 de ani, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul  sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
 
Tot seara trecută, în jurul orei 22:30, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza comunei Măneşti, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au oprit, pentru control, pe DC 25A, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
La data de 23 apriliea.c., în jurul orei 00:45, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţie oraşului Slănic au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada Ştefan cel Mare, condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din oraş.  
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 02:30, poliţiştii din cadrul Poliţie oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale în care a fost implicat un singur autoturism, care a avut loc în comuna Gura Vitioarei. 
 
Din verificările efectuate, a reieşit faptul că, în timp ce se afla la volanul autoturismului personal, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Păcureţi ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
Totodată,  în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Tot noaptea trecută, o oră mai târziu, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Ştrandului din municipiu, poliţiştii Poliţiei municipiului Ploieşti, Biroul Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiu.  
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ