Pompierii prahoveni vor fi la datorie de Sfintelor Sărbători Pascale
Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, pregătiţi să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pentru stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.
 În perioada următoare peste 169 de pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniştea Sfintelor Sărbători Pascale, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranţa cetăţeanului, bunurilor şi mediului.
 
În această săptămână inspectorii de prevenire au derulat, la nivel judeţean, 23 acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la unităţile de cult, mănăstiri şi ansambluri mănăstireşti.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 95 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 95 de avertismente.
Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, fiind prezentate modalităţile practice de evacuare a utilizatorilor şi folosirea stingătoarelor de incendiu.
 
În această perioadă echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 10 misiuni de recunoaştere în teren, la unităţile de cult verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
De asemenea, în noaptea de Înviere vor fi operaţionalizate şi 19 echipaje de intervenţie la bisericile şi mănăstirile unde este aşteptat un număr mare de persoane.
Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.  
În Noapte de Înviere, în căminul credincioşilor va arde lumina de Paşte. 
Cu acest prilej, recomandăm cetăţenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. 
Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă) şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse.
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.
Ne dorim să vă bucuraţi de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viaţa în pericol!
 
Sursa:ISU  Prahova
Foto ilustrativ/adevarul.ro