Ploieşteanca Ingrid Vârlan va merge sa studieze  la Academia Militară West Point
Ploieşteanca Ingrid Vârlan va merge sa studieze în SUA, la Academia Militară West Point. Aceasta a trecut cu bine de ultima probă, testul SAT, şi peste 2 luni va pleca spre a se confrunta cu cea mai mare provocare din viaţa ei de până acum. 
Rezultatul pe care Ingrid îl anticipa i-a adus o mare bucurie, dar a fost şi momentul in care şi-a dat seama cat de mult a muncit pentru împlinirea acestui vis. 
 "Am spus-o pe parcursul acestui îndelungat proces de selecţie de câteva ori că elevii de colegii militare sunt toţi buni, merituoşi şi motivaţi, unii sunt foarte buni, iar câţiva sunt excepţionali. Cei din urmă trebuie să fie oricând pregătiţi să facă diferenţa, să fie capabili de autodepăşire în orice fac, să îşi dorească să fie lideri vizionari ai unui nou viitor.
West Point, cea mai prestigioasă academie militara din US şi una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiţie ce depăşeşte 200 de ani, a reprezentat pentru mine încă de la începuturile experienţei mele de elev militar un vis frumos, parte a unui gând măreţ ce începea să se contureze.
 
Clasa a IX-a, începuturi şi un gând, clasele a X-a şi a XI-a, pandemie şi aşteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă şi 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final.
Scrisoarea din partea USMA a venit ieri şi lucrurile sunt fierbinţi, atât de fierbinţi încât nici nu ştiu cum să mă bucur, este un paradox să lupţi atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obţine, să ai mâinile sângerânde după antrenamente şi creierul aburind după sute de teste de engleză şi matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs şi multe îmbrăţişări să te gândeşti deja la următorul pas.
Deja sunt mulţi care mă întreabă ce voi face mai departe, iar răspunsul, fără echivoc, este nu ştiu: sunt pe deplin pregătită fizic, intelectual şi mental să intru într-o lume nouă: cu o cultură, ţeluri şi personaje de la care vreau să primesc şi căreia doresc să îi dăruiesc, totul.
Sunt viitor cadet al Armatei USA alături de alţi viitori colegi ai promoţiei 2026 care provin din toate părţile Americii şi ale lumii. Va fi un amalgam de naţii, limbi vorbite, culture, toate sub acelaşi nou deziderat, acela de a deveni cel mai bun, de a deveni lideri ai viitorului.
Este foarte important să mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să îmi ating acest obiectiv, tuturor celor de la care am avut inţelegere pentru a mă pregăti necontenit şi, bineînţeles, celor care zi de zi m-au încurajat să nu cedez şi să stau focusată 100% până când trec linia de final. Sunt mulţi, sunt apropiaţi şi sinceri, sunt oameni cărora le voi fi mereu recunoscătoare. Înainte de ultimul test, testul SAT reprezentând bac-ul american, în urma unei postări apărute pe site-ul Colegiului Militar “Dimitrie Cantemir” şi apariţiei unor articole în presa locală, am primit foarte multe mesaje de încurajare de la oameni din toată ţara, iar acest lucru pentru mine a fost ceva cu totul special, un motiv de mândrie absolută şi de crescut pozitivism.
Lucrurile se vor precipita foarte mult în perioada următoare, mai am o lună până la bac-ul românesc, iar mai apoi încă o lună până la plecarea în USA. Aceste 2 luni vor fi extrem de încărcate şi va trebui să valorific în mod optim scurtul timp rămas pentru pregătirea de bac, dar şi cea militară/sportivă pentru “Cadet basic training” sau “ Beast Barracks” – perioadă de 6 săptămâni în care va trebui să fac faţă cu succes la programul militar de pregătire extrem de dificil şi solicitant fizic şi mental", a declarat Ingrid Vârlan.