Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 16 aprilie a.c.,  în jurul orei 16:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe DN 1B, în comuna Bucov, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani,  din municipiul Ploieşti. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 Tot sambata, în jurul orei 18:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Filipeştii de Pădure, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au depistat un autoturism la volanul căruia se afla un minor. 
Cu ocazia legitimării acestuia şi interogării bazelor de date, a rezultat faptul că are vârsta de 16 ani, domiciliat în comuna Filipeştii de Pădure şi nu deţin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
Totodată, a declarat poliţiştilor faptul că autoturismul este al părinţilor săi, luându-l fără ca aceştia să ştie. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă. 
 
 
La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 00:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani au oprit, pentru control, pe DJ 102 D,  în comuna Boldeşti Grădiştea, un autoturism care avea o deplasare sinuasă, fiind posibil ca şoferul să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Cu ocazia legitimării conducătorului auto, acesta a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 35 de ani din comună. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IPJ Prahova