Viteza neregulamentară şi abaterile săvârşirite de biciclişti, în atenţia poliţiştilor rutieri prahoveni
 
 
În perioada 16 aprilie-17 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova acţionează pe DN 1, pe Centura de Vest Ploieşti, în zona Nistoreşti şi pe DN 1B, pe linie de viteză, avându-se în vedere şi abaterile săvârşirite de biciclişti.  
 
La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune Pe DN 1, Centura de Vest Ploieşti şi Nistoreşti, precum şi pe DN 1 B  pentru combaterea vitezei la volan, avându-se totodată în vedere şi abaterile săvârşirite de biciclişti. 
 
În acest context, au fost controlate 180 de autovehicule, fiind aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, 48 dintre ele pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 au fost aplicate pietonilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind traversarea, 26 bicicliştilor, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere. 
 
Valoarea sancţiunilor se ridică la aproximativ 4.300 de lei. 
 
Acţiunile în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere sunt desfăşurate zilnic de polişitii rutieri prahoveni, pe raza judeţului, în vederea identificării persoanelor care comit abateri la regimul rutier, fie că vorbim de contravenţii sau de infracţiuni contra siguranţei traficului.
 
În baza aceluiaşi plan de acţiune, şi poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au acţionat sambata, 16 aprilie a.c., pentru combaterea vitezei la volan, fiind totodată vizaţi si bicicliştii. 
 
Astfel au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
De asemenea, 4 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate bicicliştilor, 3 dintre ele pentru depistarea lor sub influenţa alcoolului.  
 
Nu uitaţi, viteza constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecinţe grave! 
 
Nerespectarea normelor rutiere în vigoare aduc, de cele mai multe ori urmări nefaste!
 
Sursa:IJP Prahova