Depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau conducând un autoturism neînmatriculat
La data de 15 aprilie, în jurul orei 07:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşul Breaza au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Adunaţi. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat, bărbatul având o autorizaţie de circulaţie a cărei valabilitate era expirată din cursul lunii trecute.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.  
 
Noaptea trecută,  în jurul orei 00:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Blejoi, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat despre care existau indicii că s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  
 
Cu ocazia legitimării a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploieşti. 
 
Cu această ocazie, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emană halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP  Prahova
 
Foto ilustrativ/Rasunetul.ro