Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti  au efectuat perchezitii la persoane banuite de furt si furt calificat
UPDATE:
În cauza instrumentată de poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de bărbatul în vârstă de 26 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
În cauza instrumentată de poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de tinerii în vârstă de 18, respectiv 20 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
STIRE INITIALA:
Joi dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în 3 comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite furt şi furt calificat din locuinţă şi dependinţe.  
 
Activitaţile de astăzi au constat în instrumentarea a 2 cauze penale.
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, într-o cumună din judeţ, la domiciliile a trei bărbaţi, cu vârstele de 18, 20, respectiv 22 de ani, doi dintre aceştia fiind conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 5-15 februarie a.c.,  persoanele bănuite ar fi sustras mai multe scule electrice, precum şi alte bunuri din mai multe garaje din municipiul Ploieşti 
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 11.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate o parte din bunurile sustrase. 
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în două comune din judeţ, la domiciliile unor bărbaţi bănuiţi de furturi din locuinţe. Doi tineri cu vârstele de 15, respectiv 26 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
 
În fapt, în perioada noiembrie 2021- 15 ianuarie a.c., persoanele bănuite ar fi sustras dintr-o locuinţă un televizor şi boxe audio. 
 
Ulterior, în perioada 17 februarie- 4 martie a.c., aceleaşi persoane ar fi sustras instalaţia unei centrale termice, precum şi mai multe scule electrice.  
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 9.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai  multe mijloace materiale de probă. 
 
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul loptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
În cauza instrumentată de Serviciul de Investigaţii Criminale, în urma expirării măsurii reţinerii, faţă de bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.
 
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/Politia Romana