PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE SI TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE
Miercuri dimineaţă,  poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiile Bucureşti şi Bârlad şi în judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de înşelăciune, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, deţinere ilegală de arme, precum şi tăiere şi furt de arbori.  
 
Activitaţile de astăzi au constat în instrumentarea a 3 cauze penale.
 
Astfel, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în municipiile Bucureşti şi Bârlad, la domiciliile a doi bărbaţi, cu vârstele de 20, respectiv 35 de ani, aceştia fiind conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada august 2021 - aprilie a.c., persoanele bănuite ar fi oferit spre vânzare, prin licitaţie, autovehicule, prin intermediul unui site de anunţuri. Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, aceştia nu mai puteau fi contactaţi de către cumpărători.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 31.500 de lei.
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare, la domiciliile unor bărbaţi bănuiţi de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare şi deţinere ilegală de arme. Doi bărbaţi, cu vârstele de 36, respectiv 42 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
 
În fapt, în cursul nopţii de 30 spre 31 martie a.c., mai mulţi bărbaţi, cu vârste între 25 şi 42 de ani, ar fi avut un conflict în curtea unei unităţi de cazare, din municipiul Ploieşti, aceştia adresându-şi mai multe cuvinte jignitoare, totodată agresându-se reciproc. 
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai  multe mijloace materiale de probă, precum un pistol, o macetă, un cuţit şi un briceag.
 
 
Într-o altă cauză, documentată de poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, în comuna Măneciu, la persoane bănuite de tăiere şi furt de arbori. 6 persoane au fost conduse la sediul unităţii, pentru audieri.
 
În fapt, în perioada martie-aprilie a.c., un bărbat, în vârstă de 49 de ani, ar fi tăiat, fără drept şi ar fi sustras mai mulţi arbori, cu o cantitate totală de aproximativ 8 metri cubi, dintr-o zonă forestieră din comuna Măneciu. 
 
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 3 motofierăstraie şi 1,3 metri cubi de material lemnos. 
 
Prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale este de aproximativ 2.500 de lei. 
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP PRAHOVA