Mama gemenilor din Ploiesti   a fost trimisă în judecată
Cutremurătorul caz al gemeilor care au murit, în luna august a anului trecut, după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, a ajuns în instanţă.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a anunţat că, pe 31 martie, mama gemenilor a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă.
Potrivit rechizitoriului, „la data de 11.08.2021, în intervalul orar 17.30 - 20.00, pe fondul unei manifestări subiective de dezinteres şi cu încălcarea obligaţiilor vizând ocrotirea şi îngrijirea propriilor copii, obligaţii instituite de prevederile art. 493 C Civ, inculpata V.A.V a deschis larg fereastra dormitorului aparatamentului în care locuia, din municipiul Ploieşti, şi i-a lăsat nesupravegheaţi pe minorii gemeni P.B.E. şi P.M.C., în vârstă de doi ani şi o lună, context în care aceştia s-au urcat pe pervazul exterior al ferestrei, s-au dezechilibrat şi au căzut de la etajul numărul zece pe trotuarul asfaltat din faţa blocului, impact în urma căruia au suferit grave leziuni traumatice ce au condus la decesul acestora”.
Dosarul este pe rolul Judecătoriei Ploieşti.
foto: arhivă