POLIŢIŞTII RUTIERI DIN PRAHOVA AU ACŢIONAT ÎN MUNICIPIILE PLOIEŞTI ŞI CÂMPINA
Marti  dimineaţă, în intervalul orar 07:00-09:00, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere din cele două municipii ale judeţului Prahova, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
 
Punctele de acţiune au vizat principalele căi rutiere de intrare/ieşire din municipiu şi zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat peste 300 de autovehicule şi au legitimat 350 de persoane.
 
În urma celor constatate, poliţiştii au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 44 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 6 au fost aplicate pietonilor.
 
Valoarea sancţiunilor a fost de 24.055 de lei.
 
Au fost reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere dintre care 2 pentru  conducere sub influenţa alcoolului, 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului şi 1 pentru depăşire neregulamentară.
 
De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
Exemple:
 
Poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au depistat, pe Bulevardul Republicii, din Ploieşti, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară având  o concentraţie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, poliţiştii au depistat pe raza localităţii Blejoi, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism având viteza de 91 km/h.
 
Informaţii de background 
 
În perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma acţiunilor derulate de poliţişti prahoveni pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 541 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 176.361 de lei.
 
De asemenea, 100 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate bicicliştilor, 31 dintre acestea fiind aplicate pentru alcool.
Sursa: IJP Prahova