„Visul American” cu Tudor Chirilă ajunge vineri, 8 aprilie, în PLOIEŞTI

 

,,Visul American” (“Drinking in America”) de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, este cea mai recentă premieră a Teatrului de Comedie din Bucureşti. Spectacolul, care a pleacat în primul turneu naţional post-pandemie vine în Ploieşti, pe 8 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Ploieşti.

One-man show-ul lui Tudor Chirilă reprezintă un adevărat tur de forţă, în care cele nouă monologuri ce compun textul se transformă în tot atâtea personaje a căror interpretare remarcabilă oferă publicului, or timp de o oră şi jumătate, o radiografie brutal de sinceră, comică şi cinică a Americii şi a lumii în care trăim.

Este un spectacol de o actualitate frapantă.

Iarina Demian pune în scenă un spectacol modern în care un ecran multimedia de 25 de metri pătraţi devine când decorul, când partenerul unui Tudor Chirilă excelent condus regizoral.

Aplaudat deopotrivă de public şi de critica de specialitate, succesul Visului American s-a contorizat rapid în reprezentaţiile sold-out şi în recordul din luna decembrie 2021, când 9 reprezentaţii au fost vândute integral în mai puţin de o zi (peste 1200 de bilete).

De ce trebuie să vezi Visul American? http://www.visul-american.ro/

Tudor Chirilă: ,,Teatrul este efemer. Energia care se naşte din relaţia public actor este unică. Ea nu poate fi fixată pe niciun suport. Nu poate fi transmisă de o cameră video. Teatrul se naşte, trăieşte şi moare. Şi apoi vine alt spectacol, alt teatru. De aia orice actor îşi doreşte să arate un spectacol cât mai multor oameni. Să se asigure că el a fost văzut şi că oamenii ăia vor ţine minte seara aia specială. Plecăm în turneul ăsta într-un moment dificil pentru lume şi pentru cultură, dar nu e bucurie mai mare decât să ştim că am revenit la normalitatea unor săli care pot fi umplute de public. Şi cred că publicul din ţară a fost destul de mult privat de teatru. E timpul să-şi ia revanşa. So, here we are :) Visul American este oglinda în care trebuie să avem curaj să ne uităm cu toţii.”

Iarina Demian: ,,În fiecare oraş publicul este diferit şi trebuie să-l cucereşti fără să faci concesii. În fiecare oraş trebuie să te simţi acasă şi să-i convingi pe spectatori să interpreteze ideea spectacolului  tău în toată  complexitatea  lui. Trebuie să-i faci pe spectatori ,,să trăiască din punct de vedere estetic”. Spectacolul  trăieşte prin spectator. Edward Albee pretinde că publicul este întotdeauna inteligent, iar noi trebuie să fim  responsabili

 

Harta turneului:

PLOIEŞTI - Casa de Cultură a Sindicatelor, 8.04

BISTRIŢA – Palatul Culturii, 12.04

ALBA IULIA – Casa de Cultură a Sindicatelor, 13.04

SATU MARE – Teatrul de Nord, 19.04

BAIA MARE – Teatrul Municipal Baia Mare, 20.04

IAŞI – Teatrul Naţional ,,Vasile Alecsandri” Iaşi, 27.04

SUCEAVA – Teatrul Municipal ,,Matei Vişniec”, 29.04

PITEŞTI – Casa de Cultură a Sindicatelor, 5.05

GALAŢI – Casa de Cultură a Sindicatelor, 7.05

CONSTANŢA – Teatrul Naţional de Operă ,,Oleg Danovski”, 8.05

PIATRA NEAMŢ – Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, 10.05

PIATRA NEAMŢ – Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, 11.05

ARAD – Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici”, 17.05

ORADEA – Teatrul ,,Regina Maria”, 18.05

BRAŞOV - data şi locaţia urmează să fie anunţate.

CLUJ - data şi locaţia urmează să fie anunţate.

,,Visul American” este un spectacol de Iarina Demian cu Tudor Chirilă; scenografie şi costume - Irina Moscu; lighting Design - Daniel Klinger; video design - Dilmana Iordanova. Producătorul spectacolului este Teatrul De Comedie.

În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice, care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină.

Biletele se pot achiziţiona exclusiv online de pe platforma https://www.iabilet.ro/bilete-ploiesti-visul-american-73501/

Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Turneul este organizat de Agenţia de Vise şi Fundaţia Artest, susţinut de Rock FM, Magic FM, Kiss FM, Republica, VOYO şi comunicat de agenţia Magic Maker Communication.