Amenzi de peste  180.000 lei in urma unei actiuni pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul rutier
 
 
La data de 31 martie a.c., în intervalul orar 16:00-20:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune cu forţe mărite pe principalele artere  ale judeţului, acţiunea vizând disciplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, care au avut ca principală cauză de producere conducerea cu o viteză peste limita legală. 
 
Astfel, pe raza întregului judeţ au acţionat 70 de poliţişti rutieri context în care au fost aplicate peste 310 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 181.500 de lei, 105  dintre ele fiind aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză.
 
Totodată, ca măsuri complementare, pentru abaterile constatate au fost reţinute 12 permise de conducere şi 14 certificate de înmatriculare.
 
Aceste acţiuni sunt organizate şi desfăşurate în permanenţă de poliţiştii prahoveni pentru a descuraja adoptarea unor comportamente care să creeze un pericol în trafic. 
 
Poliţiştii rutieri vă recomandă să manifestaţi disciplină în trafic, să respectaţi viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi de vizibilitate, să nu conduceţi sub influenţa alcoolului, să nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante şi să acordaţi prioritate tuturor celor în drept.
 
Sursa:IPJ Prahova