Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni, pe raza judeţului
La data de 31 martie a.c., în jurul orei 7.00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere al traficului rutier pe Bulevardul Republicii au observat o autoutilitară care a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a autoturismelor din faţa sa, iar prin manevra efectuată a încălcat marcajul longitudinal axial simplu continuu.
 
Autoutilitara în cauză, a fost oprită pentru control, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 31 martie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Iordăcheanu, în timp ce se aflau în executarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei, au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa din direcţia satului Valea Cucului către satul Iordăcheanu.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul care se afla la volan deţine permis de conducere, dar figurează în bazele de date cu menţiunea REŢINUT.
 
În cauză, bărbatului în vârstă de 33 de ani, din comuna Apostolache i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot ieri, în jurul orei 22.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că pe strada Traian s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto implicat a plecat de la locul producerii acestuia.
 
Din primele verificări a reieşit faptul că, bărbatul aflat la volan, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu alte două autoturisme, care se aflau parcate, în afara părţii carosabile. 
 
După producerea accidentului soldat cu pagube materiale, conducătorul auto a plecat de la locul producerii acestuia, fiind identificat de lucrătorii Poliţiei Locale Ploieşti pe strada Petuniei.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, bărbatului în vârstă de 73 de ani, din municipiul Ploieşti i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 00.10, Poliţia municipiului Câmpina a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că ar fi avut un conflict cu un conducător auto, pe strada Orizontului, din municipiul Câmpina.
 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au identificat conducătorul auto reclamat, în persoana unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din  municipiul Câmpina.
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 0,50 Mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ