PERCHEZIŢII IN PRAHOVA,  LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE CU CONSECINŢE DEOSEBIT DE GRAVE ŞI EVAZIUNE FISCALĂ
 
La data de 31 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploieşti, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală. 10 persoane vor fi conduse la sediul unităţii, pentru audieri.
 
Astfel, începând cu luna aprilie a anului 2021, poliţiştii au documentat activitatea unei grupări infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, care ar fi acţionat în judeţele Prahova şi Dâmboviţa. 
 
Din cercetări, a reieşit că, începând din anul 2020, membrii grupării ar fi încheiat, cu o societate de profil, două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă, achiziţionând 2.825 de telefoane şi 2.201 abonamente în numele unui sindicat. 
 
În vederea inducerii în eroare a societăţii de profil, membrii grupului infracţional organizat ar fi constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit în activitatea infracţională, pentru a crea aparenţa că abonamentele sunt destinate membrilor sindicatului.
 
Ulterior, aceştia nu ar fi achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele ar fi fost comercializate sub preţul pieţei, fără documente legale, prin diverse persoane fizice şi juridice.
 
Prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale este de 2.510.925 de lei. 
 
Persoanele vizate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz va dispune măsurile legale care se impun.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:DIICOT/IJP Prahova