PERCHEZIŢII DOMICILIARE ÎN JUDEŢELE PRAHOVA ŞI BRAŞOV
Marti  dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în  judeţele Prahova şi Braşov, într-un oraş şi 3 comune, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de furt din locuinţă, tâlhărie, tâlhărie calificată şi furt de componente de telecomunicaţii. 
 
Activitaţile de astăzi au constat în instrumentarea a 4 cauze penale.
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Drajna au efectuat 2 percheziţii domiciliare în comuna Predeal Sărari, la persoane bănuite de tâlhărie calificată. 3 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 25 şi 40 de ani au fost conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
 
În fapt, în noaptea de 27 martie a.c., poliţiştii Oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi de către un agent de securitate, cu privire la faptul că în timp ce patrula în zona parcului petrolier, din comuna Predeal-Sărari ar fi surprins două persoane necunoscute, care sustrăgeau un motor de la una dintre sondele dezafectate. Agenţii de securitate le-au solicitat acestora să se oprească, însă au continuat deplasarea, ameninţând cu acte de violenţă.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi indisponibilizate un autovehicul şi un ATV, în vederea continuării cercetărilor.
 
Tot poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Drajna, în vederea documentării unei activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de componente şi telecomunicaţii, au efectuat o percheziţie domiciliară într-o comună din Prahova, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 51 de ani.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 22 martie a.c., o societate comercială cu obiect de activitate telecomunicaţii a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe dispozitive şi echipamente, ce se aflau într-un releu situat, în comuna Izvoarele.
 
Prejudiciul cauzat este de 40.000 de lei.
 
În urma percheziţiei au fost identificate o parte din bunurile sustrase, fiind lăsate sub custodia proprietarului, până la terminarea cercetărilor.
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au efectuat o percheziţie domiciliară la o persoană bănuită de tâlhărie. Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost condus la sediul unităţii pentru audieri.
 
În fapt, la data de 25 martie a.c., în jurul orei 17.30, aflându-se într-un parc din oraş, unui minor i-ar fi fost sustras telefonul mobil din mână, de către o persoană necunoscută, prin ameninţare cu acte de violenţă, ulterior acesta fugind într-o direcţie necunoscută.
 
În urma percheziţiei a fost identificat şi ridicat telefonul mobil sustras.
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni au efectuat o percheziţie domiciliară în judeţul Braşov la o persoană bănuită de furt calificat. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani va fi condus la sediul unităţii în vederea audierii.
 
În fapt, la data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul staţiunii Buşteni au fost sesizaţi de către un bărbat din staţiune despre faptul că în cursul nopţii, persoane necunoscute i-ar fi sustras din locuinţă două motofierăstraie şi două hamuri pentru cai.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 10.000 de lei.
 
Prejudiciul în toate cele 4 cauze este de aproximativ 56.000 de lei.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.
 
Sursa:IPJ Prahova