Conducatori auto depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere
La data de 26 martie a.c., în jurul orei 10.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăieni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din oraş. 
 
Întrucat conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. 
 
• 
 
În jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism care a evitat autospeciala de poliţie, schimbând brusc direcţia de deplasare de pe strada Gării din comuna Filipeştii de Pădure, pe străzile ocolitoare adiacente. 
 
Politiştii au pornit în urmărirea autoturismului iar după aproximativ 500 de metri, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, au oprit autoturismul în cauză, în dreptul unui imobil. 
 
Întrucat conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, bărbatului în vârstă de 44 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. 
 
• 
 
Tot ieri, în jurul orei 14.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Telega. 
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că tânărul aflat la volan, figura în bazele de date cu restricţii Suspendat. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova