RAZIE DE AMPLOARE ÎN MUNICIPIUL PLOIEŞTI
Sanbata noapte, în intervalul orar 23.00-2.00, Poliţia Municipiului Ploieşti a organizat şi executat o razie de amploare pe raza municipiului, unde peste 140 de poliţişti au acţionat în zona unităţilor de alimentaţie publică cu program pe timp de noapte, în zona parcurilor/gărilor/autogărilor dar şi în zona întrărilor/ ieşirilor din municipiu. 
 
Scopul activităţii a constat în prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, respectarea normelor de convieţuire socială, a legislaţiei în domeniul economic precum şi în prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
 
La activitate au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, rutieră, acţiuni speciale dar şi poliţişti din cadrul serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase. 
 
În cadrul raziei au fost legitimate peste 800 de persoane, au fost controlate peste 500 de autovehicule şi efectuate peste 80 de testări cu aparatul etilotest.
 
27 de societăţi comerciale au fost verificate dar şi 15 agenţi de pază verificaţi.
 
Au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.935 de lei.
 
4 permise de conducere au fost reţinute dar şi 9 certificate de înmatriculare retrase.
 
Totodată, au fost confiscată şi suma de 1.029 de lei.
 
De asemenea a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.
 
Exemple:
 
1.În jurul orei 00.40, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Sibiu,  care circula din direcţia Bulevardului Republicii către comuna Blejoi.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta figura în bazele de date cu menţiunea Restricţii-Reţinut.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
 
2. În cadrul controlului efectuat la o sală de jocuri, de pe strada General Vasile Milea, poliţiştii au constatat faptul că nu respectau prevederile Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor, astfel societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
 
3. În urma verificărilor efectuate în cadrul altei săli de jocuri, de pe şoseaua Nordului, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională privind încălcările prevederilor Legii 333/2003, în valoare de 300 de lei, unui agent de pază din cadrul socetăţii, care a părăsit postul şi nu avea asupra sa materialele din dotare.
 
4. Şi în cadrul unei societăţi comerciale din zona Bulevardului Republicii, poliţiştii au constatat faptul că aceasta nu avea implementate măsurile prevăzute în analiza de risc la securitatea fizică, astfel a fost aplicată o sancţiune în valoare de 5.000 de lei, conform HG.301/2012.
 
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ’’Matei Basarab’’ Ploieşti dar şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.
 
Sursa:IJP Prahova