UPDATE.Poliţiştii din Prahova au efectuat 12 mandate perchezitii  domiciliare
UPDATE:
 
La data de 16 martie, poliţiştii din Prahova au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti şi patru comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de furturi din societăţi comerciale, precum şi de furtul unui ATV şi al unui autoturism, în scop de folosinţă, fapte comise în lunile februarie şi martie ale acestui an. 
 
Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţă au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti şi în trei comune din judeţ, la locuinţele unor persoane, bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt.
 
La sediul unităţii de poliţie, au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane, faţă de 6 dintre acestea fiind luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, în lunile februarie şi martie a.c., 5 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, ar fi comis mai multe fapte de furt din societăţi comerciale, aceştia fiind bănuiţi că ar fi sustras cabluri din cupru şi combustibil. 
 
Prejudiciul total este de 75.000 de lei. 
 
De asemenea, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au efectuat două percheziţii domiciliare, într-o altă comună din judeţ, în vederea documentării activităţii infracţionale a trei persoane, bănuite de comiterea unor fapte de furt. 
 
Trei tineri, cu vârstele de 14, 17, respectiv 21 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri, fiind luată faţă de aceştia, de asemenea, măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
 
Din cercetări a reieşit faptul că, la începutul acestei luni, cei trei tineri ar fi sustras un ATV, fiind depistaţi de poliţişti în timp ce îl utilizau, recuperându-l şi predându-l persoanei vătămate, sustrăgând totodată şi un autoturism, în scop de folosinţă, pe care, ulterior, l-ar fi abandonat pe o stradă.
  
În urma celor 12 percheziţii, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi alte bunuri, care par a face obiectul activităţilor infracţionale ale persoanelor bănuite. De asemenea, a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism.  
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
* Potrivit IJP Prahova, ”autoturism nu a fost sustras de către persoanele bănuite.  Nu este autoturismul din cauza în care cei trei tineri ar fi furat un autoturism în scop de folosinţă pe care, ulterior l-au abandonat pe o stradă. 
 
Acest autoturism a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, în cauza instrumentată de Biroul de Combatere a Furturilor din Locuinţă.”
 
Stire initiala:
Miercuri dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova au pus  în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti şi patru comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de furturi din societăţi comerciale, precum şi pentru furtul unui ATV şi al unui autoturism, în scop de folosinţă. 
 
13 persoane au fost  conduse la sediul poliţiei, în vederea audierilor. 
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de lei. 
 
La activităţi au participat  poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova