Şoferi băuţi sau drogaţi depistaţi la volan in judetul Prahova
La data de 12 martie a.c., în jurul orei 20.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în comuna Predeal Sărari au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Gura Vitioarei. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot ieri, 12 martie a.c., în jurul orei 23.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni, în ce timp ce executau atribuţiile de serviciu, pe strada Matei Basarab, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 21 ani, din judeţul Dâmboviţa.
Întrucât conducătorul auto avea un comportament incoerent i s-a solicitat să fie testat cu aparatul DrugTest, iar în urma analizării testului, acesta a indicat prezenţa unor substanţe ce pot avea efecte psihoactive în organism, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive. 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 00.50, poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Ştrandului au oprit pentru control, un autoturism, care circula din direcţia localităţii Bucov către municipiul Ploieşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a rezultat valoarea de 1,16 MG/L concentraţie de alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, bărbatului de 44 de ani, din municipiul Ploieşti i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ