INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
La data de 11 martie a.c., în jurul orei 7.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Nistoreşti, un ansamblu de vehicule se deplasează haotic pe DN 1. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat pe DN 1 în zona km 100+300 m, unde au identificat ansamblul indicat, care se afla oprit pe banda de accelerare de la ieşirea dintr-o staţie peco.
Întrucât conducătorul auto, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Covasna emana halenă alcoolică, i-a fost solicitat acestuia să fie testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a refuzat.
Având în vedere refuzul conducătorului auto, acesta a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat  prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
 
La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23.20, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Mihai Bravu, s-ar fi produs un autoaccident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele verificări a reieşit faptul că, un tânăr în vârstă de 19 ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, circulând pe strada Mihai Bravu, din direcţia Centru a intrat în coliziune cu un stâlp din metal amplasat pe spaţiul verde aferent sensului său de deplasare.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Întrucât acesta avea un comportament incoerent i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul DrugTest, iar în urma analizării testului, acesta a indicat prezenţa unor substanţe ce pot avea efecte psihoactive în organism, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii concentraţiei.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
Sursa:IJP Prahova