Prahova / Activităţi de educaţie pentru promovarea integrităţii la instituţii de învăţământ
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, au desfăşurat, în cursul zilei de 03.03.2022, la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” din Ploieşti, activităţi pentru promovarea integrităţii destinate cadrelor didactice şi elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a.
Cu această ocazie, au fost distribuite materiale de informare specifice domeniului de activitate, au fost proiectate spoturi video şi au fost prezentate aspecte referitoare la consecinţele implicării în fapte de corupţie, încurajând semnalarea unor astfel de infracţiuni, prin apelarea liniei telefonice gratuite call-center anticorupţie 0800.806.806, la care pot fi sesizate faptele de corupţie în care sunt implicaţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.
Deasemenea, a fost reiterat rolul deosebit de important pe care îl are educaţia la toate nivelurile şi vârstele în formarea unei generaţii pentru care principiile eticii şi moralei să prevaleze.
Activitatea, care s-a desfăşurat atât în format on-line cât şi ,,faţă în faţă”, s-a bucurat de un feed-back pozitiv atât din partea cadrelor didactice cât şi a elevilor.
Reamintim faptul că, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, cu sediul în Municipiul Ploieşti, str. Gheorghe Doja, nr. 119, telefon 0244.302.670, fax 0244.529.654 şi e-mail prahova.dga@mai.gov.ro  
 
Sursa: Comunicat Direcţia Generala Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova
 
Foto:https://www.mai-dga.ro/