Un prahovean a fost reţinut pentru infracţiuni la regimul rutier
 
În noaptea de 6 spre 7 martie a.c., în jurul orei 00:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 1, pe raza municipiului  poliţiştii din cadrul Biroului Rutier- Poliţia Municipiului Ploieşti au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism condus de un bărbat. 
 
Având în vedere faptul că la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase. 
 
Poliţiştii au reuşit să oprească autoturismul pe raza comunei Cocorăştii Colţ, pe DJ 101 A, conducătorul acestuia fiind identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Şirna. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
De asemenea, cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
 
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ