ACTIVITATE PREVENTIV-UMANITARĂ CU AROMĂ DE CAFEA ŞI SOLIDARITATE, DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI
 
,,Solidaritate,, este cuvântul care descrie cel mai bine această perioada dificilă pe care unii dintre noi o parcurg, motiv pentru care poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au ieşit în întâmpinarea străinilor care ne tranzitează judeţul, oferindu-le cafea, ceai şi fursecuri, pentru o pauză necesară, pe care conducătorii auto nu trebuie să o neglijeze. În acest context, poliţiştii rutieri au oferit conducătorilor auto sfaturi preventive în limba engleză pentru o deplasare în siguranţă.
 
Acţiunea s-a desfăşurat pe principala arteră a judeţului Prahova, Drumul Naţional 1, pe raza comunei Puchenii Mari, oprind în trafic, preponderent, autovehicule străine care parcurg o distanţă considerabilă, drumuri lungi care par că nu se mai termină pentru oamenii care caută la alţi oameni, un adăpost.
 
Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste responsabilitate maximă în deplasările lor!
 
Conştientizaţi nivelul oboselii la volan resimţit şi nu vă mai continuaţi deplasarea decât după o pauză de odihnă, respectiv o scurtă repriză de somn de minimum 15 minute;
Evitaţi să conduceţi autovehicolul pentru o perioadă mai mare de 8 ore/zi;
Planificaţi-vă judicios  traseele pe care intenţionaţi să le parcurgeţi.
 
Nu în ultimul rând, conducătorilor auto le-au fost amintite consecinţele care se pot produce atunci când urci obosit la volan. 
 
Sursa:IJP Prahova