ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII RUTIERI DIN PRAHOVA
În data de 24 februarie a.c., în intervalele orare 8.00-11.00 şi 16.00-18.00 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu cei ai subunităţilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat o acţiune de amploare pe arterele principale ale municipiilor Ploieşti şi Câmpina, pe DN1 dar şi pe raza oraşelor/localităţilor arondate acestora.
 
Acţiunea a vizat identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile cu privire la acordarea priorităţii de trecere pietonilor, dar şi identificarea pietonilor care nu respectă regula privind traversarea în mod corespunzător şi nu numai.
 
Peste 80 de poliţişti au aplicat 287 de sancţiuni contravenţionale, din care 116 pentru abaterile săvârşite de pietoni, 8 pentru neacordare prioritate pietoni şi 163 pentru alte abateri.
 
Au fost reţinute 14 permise de conducere, din care 8 pentru neacordare prioritate pietoni.
 
Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 51.475 de lei.
 
Poliţiştii revin cu recomandări către pietoni:
 
Respectaţi regulile de circulaţie! Nu vă riscaţi viaţa şi sănătatea! 
 
Nu traversaţi strada prin locuri nepermise!
 
Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. 
 
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
 
Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
 
La apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate!
 
La apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport!
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/republiknews.ro