Poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni au desfăşurat o activitate informativ-preventivă la Şcoala Gimnazială Nestor Urechia
Indiferent dacă  şcoala se desfăşoară fizic sau în mediu on-line, interacţiunea dintre elevi dă naştere, uneori, situaţiilor conflictuale.  Poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară cât şi cei din cadrul subunităţilor de poliţie intervin de fiecare dată pentru aplanarea acestor situaţii, efectuând permanent activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ. 
 
Astfel, azi, 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni au desfăşurat o activitate informativ-preventivă la Şcoala Gimnazială Nestor Urechia  din staţiune, la care au participat 30 de elevi de clasa a VI-a.
 
Ce este bullying-ul?
 
Bullying-ul are loc atunci când copilul este supus unor agresiuni verbale, psihice şi chiar fizice, devenind ţinta unor răutăţi cum ar fi atunci când este tachinat sau luat în derâdere, este poreclit, este exclus din cercul de amici, este înghiontit sau îmbrâncit. 
 
Recomandările poliţiştilor pentru elevi sunt să înveţe să recunoască acest gen de agresiune, să evite să reacţioneze violent când simt că sunt provocaţi şi să ceară sprijinul cadrelor didactice sau părinţilor dacă devin victime ale bullying-ului. 
 
Poliţiştii le recomandă părinţilor:
- să poarte conversaţii sincere cu copiii şi să afle care sunt trăirile lor interioare. Contextul actual este foarte stresant pentru toată lumea, inclusiv pentru copii.
- să îi încurajeze pe copii că este sigur pentru ei să fie deschişi şi să le spună care sunt problemele/situaţiile prin care trec. Din păcate mulţi copii se luptă în tăcere.
- să îi înveţe pe copii că nu pot fi controlate acţiunile celor din jurul lor, dar pot controla modul în care ei reacţionează la cuvinte jignitoare, ameninţări. Astfel, nelăsându-se afectaţi de răutăţile celor din jur, îi vor reduce la tăcere.
-să supravegheze atent comportamentele celor mici şi să intervină prompt atunci când există violenţă de orice fel.
 
Sursa:IPJ Prahova