Un prahovean a fost arestat preventiv pentru încălcarea ordinului de protecţie emis
 
La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au fost sesizaţi, de către o femeie, în vârstă de 49 de ani, din oraş, cu privire la faptul că fostul său concubin, nu respectă măsurile impuse în ordinul de protecţie şi se află la domiciliul său.
 
În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, unde au identificat apelanta dar şi pe fostul concubin, persoană faţă de care Judecătoria Mizil a emis un ordin de protecţie în luna ianuarie a.c., prin care s-a dispus ca acesta să evacueze imobilul şi să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de femeie, de locuinţa şi de locul de muncă al acesteia. 
 
Fiind întrebat despre prezenţa sa în locuinţa femeii, bărbatul de 42 de ani, a declarat că ar fi venit în vizită la fiul său minor, cu toate că avea cunoştinţă despre măsurile impuse.
 
De asemenea, femeia a declarat că fostul concubin a mai venit şi anterior la locuinţa sa, fiind ameninţată cu acte de violenţă.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încălcare a masurilor dispuse prin ordinul de protectie şi ameninţare, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi. 
 
În urma probatoriului administrat, instanţa de judecată sesizată a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil şi a emis un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului din Oraşul Urlaţi,  pe o perioadă de 30 de zile. 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Digi24.ro