Acţiuni desfăşurate de poliţiştii prahoveni pentru combaterea accidentelor rutiere
 
La data de 21 februarie a.c, în intervalele orare 09:00-11:00; 15:00-17:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza municipiului ce a avut drept obiectiv combaterea nerespectării dispoziţiilor legale care reglementează acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, precum şi combaterea abaterilor săvârşite de pietoni. 
 
În acest context, au fost controlate aproximativ 40 de autovehicule, fiind constatate în total 26 de contravenţii. 
 
Cele mai multe dintre acestea, 17,  au fost aplicate pentru abaterile săvârşite de pietoni, dar şi 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere acestora, ocazie cu care au fost reţinute şi 4 permise de conducere. 
 
Totodată, în intervalul orar 17:00-19:00, pe raza comunei Gorgota, pe DJ 101 E, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, împreună cu cei din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Puchenii Mari, au desfăşurat o altă acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere ce au drept cauză de producere abaterile săvârşite de către biciclişti. 
 
În cadrul acţiunii au fost verificaţi 16 biciclişti, controlate 8 autovehicule, fiind legitimate şi 24 de persoane. 
 
Astfel au fost constatate 13 contravenţii, dintre care, 5 au fost aplicate bicicliştilor care se deplasau pe bicicletă sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind înregistrate în urma testărilor cu aparatul etilotest următoarele valori: 1.61 mg/l, 0.89 mg/l, 0.85 mg/l, 0.45 mg/l şi 0.42 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
 
Valoarea tuturor sancţiunilor aplicate în cadrul celor două acţiuni depăşeşte suma de 7.300 de lei. 
 
REŢINEŢI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulaţie rutieră şi pot atrage sancţionarea contravenţională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier.
 
 
Poliţiştii prahoveni recomandă tuturor participanţilor la trafic, fie că sunt conducători auto, pietoni sau că se deplasează cu alte mijloace de deplasare să manifeste prudenţă, adoptând permanent o conduită preventivă, acordând o atenţie sporită în trafic.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro