Doi soferi din Prahova au fost depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice
La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 16:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Filipeştii de Pădure,  poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comună.
Din discuţiile purtate cu bărbatul, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00:00, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier pe raza oraşului Urlaţi, poliţiştii din cadrul acestei subunităţi au observat un autoturism care avea o deplasare sinuasă, la un moment dat intrând în coliziune cu un copac de pe marginea părţii carosabile.  
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din oraşul Urlaţi, care a declarat că nu a suferit vătămări corporale. 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP  Prahova
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro