PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE UZ DE FALS, DELAPIDARE, PROXENETISM, TÂLHĂRIE ŞI INFRACŢIUNI RUTIERE
Joi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti şi două comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de fals material şi uz de fals, delapidare, proxenetism, tâlhărie, precum şi mai multe infracţiuni la regimul rutier, fapte comise în perioada 2019-2022.
 
Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti şi pe raza unei comune din judeţ, la locuinţele unor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals material şi uz de fals, delapidare, tâlhărie şi infracţiuni le regimul rutier. 
 
La sediul unităţii de poliţie, au fost conduse, în vederea audierii, 2 persoane.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2019-2022 unul dintre bărbaţi ar fi condus de mai multe ori un autovehicul pe drumurile publice având un permis de conducere fals. Totodată, un altul ar fi folosit bani proveniţi din societatea comercială la care lucra în scopuri personale. 
Alţi trei bărbaţi ar fi deposedat, prin violenţă o altă persoană de o sumă de bani. 
 
Prejudiciul total cauzat este de 75.000 de lei. 
 
De asemenea, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza unei alte comune din judeţ, în vederea documentării activităţii infracţionale a unui bărbat, bănuit de comiterea infracţiunii de proxenetism.
 
Un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost condus la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna octombrie a anului trecut şi până în prezent, bărbatul în vârstă de 26 de ani ar fi determinat o femeie în vârstă de 28 de ani să practice prostituţia pe raza municipiului Ploieşti.
  
În urma celor 6 percheziţii, a fost ridicat un telefon mobil cât şi alte bunuri ce par a face obiectul activităţilor infracţionale ale persoanelor bănuite. 
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
În urma celor 6 percheziţii efecuate ieri, 17 februarie a.c., de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti,  atât faţă de bărbatul cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, cât şi faţă de bărbatul bănuit de săvârşirea infracţiunii de proxenetism a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
Sursa:IPJ Prahova