Cercetaţi pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Biroul Rutier, au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu, s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele verificări a reieşit faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Petrolului, la un moment dat ar fi efectuat un viraj către strada Bărcăneşti, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie. 
Conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
 
 
Tot ieri, 17 februarie a.c., în jurul orei 22.40, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza satului Măgula, un autoturism condus de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ/alba24.ro