Contravenţie constatată de poliţiştii prahoveni  la regimul silvic
 
La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti, au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că, pe raza satului Diţeşti circulă un atelaj hipo, încărcat cu material lemnos.
 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, depistând mijlocul de transport în cauză, în care se afla o femeie, în vârstă de 36 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure. 
 
În atelajul hipo se afla material lemnos despre care femeia a declarat că nu deţine acte de provenienţă, iar acesta provine dintr-o cantitate mai mare, cumpărată în cursul aceleiaşi zile, de la o exploatare autorizată de pe raza satului.
 
Aceste aspecte au fost verificate în aplicaţia SUMAL, ocazie cu care s-a constatat că cele declarate de către aceasta, sunt reale. 
 
La faţa locului s-a deplasat un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Muntenia, care a măsurat materialului lemnos, rezultând că acesta are un volum de 0,200 metri cubi.
 
În cauză, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010R, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ