Depistaţi la volan fără permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că pe DN 1 din direcţia Sinaia către Ploieşti, la km 112 s-ar fi produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto ar fi părăsit locul producerii accidentului.
În baza investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea conducătorului autoturismului implicat în accident, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Brăila.
Cu ocazia verificării în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Ambii conducători auto aut fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
 
Tot ieri, în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Tudor Vladimirescu, din oraş, au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul aflat la volan, în vărstă de 29 de ani, figura cu permisul suspendat.
În jurul orei 20.30 şi poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în municipiu, au oprit un autoturism, care circula din direcţia Mihai Bravu către centru.
În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul aflat la volan, în vârstă de 29 de ani, din comuna Râfov, nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În toate cele 3 cauze, poliţiştii au întocmit dosare penald sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
În jurul orei 17:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe DN 1B, pe raza comunei Valea Călugărescă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat din comună, în vârstă de 56 de ani, care se deplasa pe sensul de mers Ploieşti către Buzău. 
Din discuţiile purtate cu bărbatul, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/ztv.ro