CERCETAŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI
 
La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploieşti, au desfăşurat o activitate de prindere în flagrant delict, ulterior fiind puse în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi  judeţele Ilfov şi Prahova, precum şi 30 de mandate de aducere.
 
În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 700 de grame de cannabis, 300 de grame de rezină de cannabis, 5 grame de cocaină, 100 de comprimate ecstasy şi seminţe de cannabis.  
 
Totodată, au fost ridicate 5 telefoane mobile, o puşcă cu aer comprimat, 3 cântare, 5 grindere şi mai multe bunuri folosite la depozitarea şi porţionarea drogurilor, precum şi 4.800 de lei şi 360 de euro.
 
Astfel, începând cu luna iulie 2021, poliţiştii au documentat activitatea unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri de risc şi mare risc, în judeţul Prahova.
 
Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu cannabis, rezină de cannabis, cocaină şi comprimate ecstasy din Spania, substanţele ilicite fiind comercializate către consumatori din judeţul Prahova.
 
Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti pentru audieri, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru 24 de ore a 3 dintre persoanele bănuite, faţă de alte două fiind luată măsura controlului judiciar.
 
A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de persoanele reţinute.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova/Politia Romana