Nouă mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti şi două comune din judeţul Prahova
 
UPDATE 2:
În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi minori bănuiţi de comiterea infracţiunii de viol şi faţă de bărbatul bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt din societăţi comerciale şi din auto a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de luare a unor alte măsuri preventive.
 
UPDATE: RAZIE DE AMPLOARE ÎN MUNICIPIUL PLOIEŞTI
 
În cadrul activităţilor desfăşurate în această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Combatere a Infractiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului şi cei ai Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi viol. 6 persoane au fost conduse la sediul unităţii, în vederea audierii.
 
Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în două comune din judeţ, la locuinţele a două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunii de viol.
 
La sediul unităţii de poliţie, au fost conduşi, în vederea audierii, doi minori, cu vârstele de 15, respectiv 17 ani, cât şi alte două persoane. 
 
Din cercetări a reieşit faptul că, la începutul lunii mai a anului trecut, o minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost violată de cei doi tineri. 
 
De asemenea, poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în vederea documentării activităţii infracţionale a unui bărbat, din municipiul Ploieşti, bănuit de comiterea infracţiunii de furt. 
 
Atât bărbatul în cauză, în vârstă de 54 de ani, cât şi o femeie, în vârstă de 50 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna august a anului trecut şi până în prezent, bărbatul ar fi comis mai multe fapte de furt, care au constat în furtul mai multor electrocasnice din societăţi comerciale, cât şi combustibil din rezervoarele unor autovehicule. 
  
În urma celor 9 percheziţii, au fost ridicate mai multe telefoane mobile cât şi alte bunuri provenite din activitatea infracţională.
 
În cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând astfel aproximativ 50 de autovehicule, fiind legitimate şi 50 de persoane. 
 
De asemenea, au fost efectuate 25 de testări cu aparatul etilotest.
 
În cadrul activităţilor, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, context în care a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Stire initiala:
 
 
Miercuri dimineaţa, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au desfăşurat o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploieşti.
 
În cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti şi 2 comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi viol.
 
Activităţileau beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursă şi video: IJP Prahova