Doi prahoveni sunt  cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune
 
La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii Oraşului Plopeni au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că pe raza comunei Cosminele se află două persoane, care pretind că sunt cetăţeni turci, având un comportament suspect.
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în zona indicată, iar pe DJ 218 au depistat în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 48 de ani din municipiul Ploieşti dar şi un pasager în vârstă de 32 de ani.
 
În urma controlului autoturismului, pe bancheta din spate au fost găsite două găini despre care cei doi bărbaţi au precizat că au fost cumpărate de pe raza unei alte comune.
 
În continuarea verifcărilor, poliţiştii au identificat proprietarul celor două păsări, în persoana unei femei, care a declarat faptul că în urmă cu puţin timp, la domiciliul său s-ar fi prezentat doi bărbaţi, care au pretins că sunt cetăţeni de naţionalitate turcă şi că au o expoziţie de păsări în municipiul Ploieşti şi doresc să împrumute două găini de la aceasta, pe care să le înapoieze după ce le vor fotografia, lăsându-i în schimb un inel despre care au susţinut că este din aur. 
 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de înşelăciune.
 
 
Sursa: IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/monitorfg.ro/