UPDATE:Poliţiştii ploiesteni  au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară
 
UPDATE:
Faţă de cei 5 bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie calificată şi favorizarea infractorului s-a dispus masura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine, 3 februarie, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
UPDATE 2:
Cei cinci au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiesti, unde a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a luat de către procurorul supraveghetor măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
STIRE INITIALA:
 
Miercuri  dimineaţă, poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie calificată şi favorizarea infractorului. 7 persoane au fost conduse la sediul unităţii, în vederea audierii.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., în urma unui conflict de pe o stradă din municipiul Ploieşti, între mai multe persoane, un bărbat, de 46 de ani, ar fi fost agresat fizic de alţi 4 bărbaţi şi ar fi fost deposedat, prin violenţă, de o geantă, pe care o avea asupra sa.
 
7 bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 17 şi 55 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.
 
În urma celor 12 percheziţii, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, 5 cuţite, 3 săbii, un baston electroşoc şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.
 
În cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând astfel peste 80 de autovehicule, fiind legitimate şi 96 de persoane. 
 
În cadrul activităţilor, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 3.900 de lei. 
 
Totodată, au fost reţinute două permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova