Un prahovean a fost reţinut pentru 24 de ore pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducere cu permisul de conducere anulat
 
La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 22:45, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au oprit, pentru control, pe strada Gheorghe Lazăr din municipiu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în comuna Filipeştii de Pădure. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 37 de ani, figurează cu permisul de conducere anulat. 
 
Ba mai mult, din discuţiile purtate cu acesta, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care au procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Având în vedere aspectele constatate,  faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere este anulat şi conducere sub influenţa alcoolului.
 
 
Sursa: IJP Prahova