Prinşi la volan fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului
În noaptea de 25/26 ianuarie a.c., în jurul orei 03:30, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Ceraşu, pe DJ 230, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 17 ani din comuna Izvoarele. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că minorul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
În autoturism, ca pasager, se mai afla un tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Teişani, despre care s-a constatat faptul că anterior încredinţării autoturismul minorului, acesta a fost condus de el. În urma verificării stării permisului tânărului de 21 de ani, a rezultat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere suspendat. 
Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, alin.1, alin.2 ( exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendată), alin.3 ( încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere).
 
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07:00, în timp ce acţionau pentru verificarea legalităţii transportului rutier de persoane şi creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpina,  au oprit, pentru control, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în oraşul Breaza. 
Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Foto ilustrativ/adevarul.ro
Sursa:IJP Prahova