Un bărbat care s-a rătăcit în Bucegi a fost găsit de salvamontişti

Bărbatul care s-a rătăcit, marţi, în masivul Bucegi după ce a plecat cu snowmobilul de la cabana pe care o deţine pe munte, încercând să ajungă acasă, a fost găsit de salvamontişti după o acţiune de trei ore, a anunţat city managerul Primăriei Sinaia, Marian Panait.
Potrivit acestuia, bărbatul a fost reperat de echipele de salvatori pe firul Văii Soarelui către Vânturiş.
Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Serviciului Naţional Salvamont, persoana rătăcită este afectată de frig şi viscol, dar afecţiunile nu sunt majore.
Bărbatul va fi dus de salvamontişti la cabana Diham până când vremea va permite deplasarea în siguranţă către Sinaia, precizează sursa citată.
Acţiunea a fost una extrem de dificilă din cauza vremii, în condiţiile în care pe munte este viscol puternic, vântul suflă cu peste 130 km/h şi transportă zăpada, vizibilitatea este aproape zero, iar temperatura negativă este amplificată de vânt.

Zece salvamontişti din Sinaia au intervenit, marţi seară, pentru găsirea şi salvarea unei persoane care s-a rătăcit pe Platoul Bucegi, unde vântul bătea cu peste 130 km/h, iar vizibilitatea era zero.
Conform Serviciului Naţional Salvamont, acţiunea este „extrem de grea şi periculoasă”, având în vedere condiţiile meteo, dar şi faptul că deja este întuneric.

Sursa:https://stirileproprahova.ro/barbatul-care-s-a-ratacit-in-bucegi-a-fost-gasit-de-salvamontisti/