Un bărbat din Ploieşti a incendiat mai multe coşuri de gunoi. Acesta a fost depistat
 
UPDATE:
Faţă de bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Stire initiala:
 În noaptea de marţi spre miercuri, un bărbat a incendiat mai multe coşuri de gunoi în mun. Ploieşti.
Comunicat IJP Prahova:
La data de 18 decembrie a.c., în jurul ore1 22.00, Poliţia Municipiului Ploieşti a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, la o ghenă de gunoi de pe strada Romană ar fi izbucnit un incendiu.
 
În baza sesizării s-a constituit echipă operativă care s-a deplasat de îndată la faţa locului, constatând faptul că incendiul se manifestă la patru tomberoane din plastic ce conţineau gunoi menajer dar şi la cablurile de curent ce alimentează o firmă care furnizează reţea de cablu şi internet.
 
Totodată şi la alte 2 locaţii de pe strada Ştefan Greceanu au ars conţinutul de gunoi al unor pubele metalice precum şi o pubelă din plastic amplasată într-o altă zonă a străzii.
 
La faţa locului au intervenit 3 echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care au lichidat incendiile produse.
 
Prejudiciul creat în urma incendiilor urmează a fi comunicat de către reprezentanţii societăţilor afectate.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere.
 
Bărbatul a fost indentificat
 
Potrivit IJP Prahova,” în urma verificărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi depistată de poliţişti ca fiind un bărbat în vârstă de 38 de ani din municipiul Ploieşti.
 
În acest moment, bărbatul în cauză se află în custodia poliţiei în vederea audierii, urmând ca la finalizarea tuturor activităţilor să fie luate măsurile legale în consecinţă.”
 
 Din cauza incendiilor reţelele fixe de televiziune, telefonie şi internet Vodafone nu au funcţionat pentru o perioadă în municipiul Ploieşti şi în localităţi din Prahova.
 
 
Potrivit ISU Prahova, focul a fost pus intenţionat.
 
Foto ilustrativ/adevarul.ro