RAZIE DE AMPLOARE, ÎN DOUĂ CARTIERE DIN PLOIEŞTI
UPDATE:
Faţă de cei trei bărbaţi, cu vârstele de 17, 20 şi 42 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Stire intiala:
 
În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Municipiului Ploieşti, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier. 
 
Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la locuinţele a două persoane bănuite de înşelăciune, furt de energie electrică şi infracţiuni la regimul rutier. 
 
Doi bărbaţi au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri. 
 
Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal. 
 
Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.
 
Faţă de celălalt bărbat, se efectuează cercetări în vederea documentării activităţii infracţionale privind săvârşirea a două infracţiuni la regimul rutier, conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 
 
De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 
 
Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăţi comerciale, mai multe bunuri, precum ţigări, băuturi alcoolice, dar şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei. 
 
Totodată, poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
 
Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.  
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dar şi obiecte folosite în activitatea infracţională.
 
În cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând peste 35 de autovehicule, fiind legitimate 60 de persoane. 
 
Astfel, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată. 
 
Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Video/foto:Politia Romana/IJP Prahova