Dosare penale pentru infracţiuni la regimul silvic
La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 14.20, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.7 de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ s-au deplasat în extravilanul satului Varniţa, unde au identificat un bărbat, care încărca material lemnos (arbori doborâţi natural), într-un atelaj hipo.
Bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Şirna a fost condus la sediul unităţii, în vederea audierii acestuia.
Materialul lemnos, în cantitate de 0,7 metri cubi a fost predat reprezentantului Ocolului Silvic Ploieşti.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de arbori doborâţi sau rupţi din fenomene naturale.
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Oraşului Mizil, în baza investigaţiilor efectuate au identificat un o persoană bănuită de sustragere material lemnos, din extravilanul satului Călugăreni.
Din cercetări a reieşit faptul că, tânărul de 18 ani, în data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00 s-ar fi deplasat cu un atelaj hipo, în extravilanul satului Călugăreni, unde cu ajutorul unui motofierăstrău mecanic ar fi tăiat  6 arbori, pe care ulterior i-ar fi transportat la locuinţa sa.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Politia Romana