Poliţiştii prahoveni au vizitat Colegiul Naţional Nichita Stănescu din Municipiul Ploieşti
Ieri, 12 ianuarie a.c., poliţiştii compartimentului de analiză şi prevenire, de siguranţă şcolară, împreună cu cei din cadrul structurilor operative, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au stat de vorbă cu elevii claselor terminale, din cadrul Colegiului Naţional Nichita Stănescu din municipiu.
Elevilor li s-au prezentat aspecte legate de organizarea Poliţiei Române, drepturile, obligaţiile poliţiştilor şi condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Printre beneficiile meseriei de poliţist se numără şi autoritatea generată de uniformă, stabilitatea locului de muncă dar şi salariul, care nu este unul neglijabil, acestea au fost doar câteva aspecte prezentate, care ar putea să motiveze tinerii, pentru a se înscrie la o insitituţie de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
De asemenea, elevilor li s-a prezentat şi partea mai puţin nevăzută a meseriei de poliţist, cum este posibil să rateze anumite evenimente şi zile de naştere, dar din păcate libertatea totală pe care o aveau înainte va fi înlocuită de responsabilitatea funcţiei pe care o vor ocupa.
Sau, cum vor lucra în zile de concediu, câteodată vor prinde tură de sărbători şi trebuie să fi conştienţi de asta, existând chiar posibilitatea să fie martori la evenimente marcante. 
În concluzie, a fi poliţist este o carieră foarte stabilă şi interesantă. Te vei bucura de faptul că îţi vei putea lăsa amprenta asupra societăţii şi asupra vieţilor oamenilor cu care interacţionezi. Depinde de tine să fii cinstit şi loial.
Acesta a fost mesajul final transmis de către cei 13 poliţişti prahoveni, în speranţa că au stârnit interesul elevilor şi se vor îndrepta spre această meserie.
 
Sursa:IJP Prahova