Şoferi prahoveni prinşi la volan sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive
 
La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 17.20, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în localitatea Valea Călugărească au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN1B, pe sensul de mers Ploieşti către Buzău.
Întrucât conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Valea Călugărească emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,25 mg / l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice desânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
Tot ieri, în jurul orei 20.40 poliţiştii din cadrul Biroul Rutier Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe Bulevardul Carol I, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 71 km /h.
Întrucât conducătorul auto la înmânarea documentelor avea un comportament agitat s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv privind prezenţa unor substanţe ce pot avea efecte psihoactive în organism.
Tânărul în vârstă de 20 de ani, din comuna Băneşti a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
Sursa: IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/ziarulincomod