PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLAREA BANILOR
UPDATE:
Faţă de 2 bărbaţi cu vârstele de 41 de ani, respectiv 72 de ani şi o femeie în vârstă de 36 de ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
 
În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat 15 percheziţii domiciliare, 2 în municipiul Ploieşti şi în comuna Târgşorul Vechi iar celelalte 13 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor. 7 mandate de aducere au fost puse în executare.
 
16 persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierilor.
 
În fapt, în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri  metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.
 
Mai mult, prin intermediul unor persoane interpuse a fost creat un lanţ economic şi financiar care să dea aparenţa legalităţii operaţiunilor şi posibilitatea retragerii sumelor de bani rezultate din activitatea infracţională.
 
Prejudiciul creat la acest moment este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit şi TVA de plată. 
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri folosite în activitatea infracţională.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Mehedinţi şi Galaţi.
 
La activităţi au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi Mehedinţi dar şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ’’ Matei Basarab’’ Ploieşti.
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursa:IJP Prahova 
 
Foto:Politia Romana